Viimeinen kurssi, jonka käyt

Joku kysyi henkiseltä opettajalta Eckhart Tollelta, mikä workshop hänen kannattaisi valita laajasta henkisyyteen keskittyvän järjestön tarjonnasta. Tolle vastasi: ”Tiedosta hengityksesi aina kun voit, aina kun muistat. Kun teet niin, syntyy suurempia muutoksia kuin kaikista näistä kursseista yhteensä.”

Hyvä olo näyttää välillä olevan seuraavan workshopin, luetun kirjan, tavatun gurun tai käydyn kurssin takana. Tavaroiden kuluttamisen jälkeen (tai ohella) meistä on tullut palveluiden kuluttajia.

Toisaalta hyvä, että henkisyys kiinnostaa tavaran sijaan, mutta hyvä olo näyttää tässäkin shoppailussa seuraavan vasta kun ”minä vain ensin” käyn kurssin x tai y. Kurssin opit – kuten hengityksen tarkkailu – eivät myöskään muuta mitään jos ei itse harjoittele niitä säännöllisesti, elä niitä todeksi.

Mitä jos ulkoisten kurssien ja oppien sijaan katsoisit sisään päin? Aistisit omaa kehoasi ja hengitystäsi eri tilanteissa? Pysähtyisit kuuntelemaan itseäsi joka päivä?

photo-1414849424631-8b18529a81ca

Olen elinikäisen oppimisen kannattaja ja intoudun vähän väliä uusista opiskeluaiheista. Kannatan myös päivittäistä harjoitusta – esim. meditaatiota, hengityksen tarkkailua, myötätunnon tai kiitollisuuden harjoittelua. Mutta opiskelu tai harjoittaminen ei lähde vajavaisuuden tunteesta, pakosta tai tarpeesta muuttaa jotain jos on löytänyt sisäistä rauhaa ja hyväksyvää läsnäoloa. Silloin ei välttämättä koe tarvitsevansa uutta kurssia tai näkökulmaa. Tai osallistuu innostuksesta, ei riittämättömyyden tai puutteen vuoksi. Workshopit voivat auttaa olennaisen muistamisessa, mutta onnea ei enää etsi sieltä.

Mikä olisi viimeinen kurssi jonka käyt? Jonka avulla kaikkit muut kurssit olisivat vain kertausta, tarpeettomia, tai joihin osallistuisit tyynenä ja innostuneena riippumatta lopputuloksista?

***

Ps. Läsnäoloon ja sisäiseen rauhaan tutustumisessa on monta tietä. Yksi on Yoga Nidran kautta, jota ohjaan iRest-kursseillani. Näitä teemoja käsitellään myös Aikalisä-valmennuksessa ja sen ohjatuissa meditaatioissa. Aikalisään ilmoittautuminen päättyy 18.5.

 

(Visited 64 times, 1 visits today)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
24 ⁄ 8 =