Näin löysin rauhaa juurilta

Olen hihitellyt hippien puheille maadoittumisesta. Moni varmaan pitää minuakin hippinä, mutta neuvot paljasjaloin kävelystä ja maassa kieriskelystä ovat menneet vähän yli hilseen. 

Nyt kuitenkin tuntuu, että olen löytänyt  juureni, ja se tuo syvää rauhaa. Olen muuttanut synnyinpaikkani lähistölle samankaltaiselle alueelle, jossa vietin lapsuuteni. Tunnen olevani enemmän kotona kuin 15 vuoteen. Tajuan, kuinka stressaava isompi kaupunki oli minulle. Ihanaa on myös se, että uudella pihalla kasvaa iso puu, jolla on paksut juuret.

Pitkään olen ollut juureton, muuttanut paljon (osin olosuhteiden pakosta) ja nauttinut matkustamisesta. Kyse voi olla keski-ikäistymisestä, mutta nyt nautin siitä että saan olla paikallaan. Hidastamisharjoitukset ovat saaneet yhä konkreettisemman muodon ja rennompi arki tulee osittain ympäristöstä kuin itsestään. Tuntuu hyvältä kun on löytänyt paikkansa maailmassa, josta ei hirveästi halua poistua, jossa lapsen on hyvä kasvaa – ja paikan josta ei tarvitse muuttaa pois.

juuret

Rohkaisen Sinuakin löytämään juuriasi. Lapsuuden tapahtumat eivät välttämättä ole kaikki auvoisia, mutta millaisesta ympäristöstä pidät? Missä tunnet olevasi kotonasi? Millaisilla alueilla liikkuessasi koet rauhaa? Millaiset asiat sisällä kodissa maadoittavat? Miten aiot lisätä niitä elämääsi?

Uusvanhalla kotiseudullani pidetään Viisas elämä-messut 30.-31.1. Arvon Hidastamon Facebook-sivuilla postauksesta tykänneiden kesken 1 vapaalipun messuille, klikkaa ja osallistu!

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
12 − 12 =