Milloin valmennus voi auttaa?

Uskon ajatusten voimaan ja etenkin rajoittavista ajatuksista vapautumiseen.

Suhtaudun silti kriittisesti siihen, että pelkällä positiivisella ajattelulla tai tavoitteiden visualisoinnilla saisi kaiken mitä haluaa. Että, jos epäonnistuu, syy olisi ainoastaan omassa ajattelutavassa. Tai että suin päin kannattaisi hypätä aivan uudelle alalle vailla tietoa toimeentulosta ja tukiverkosta.

Valmennuksesta voi kuitenkin olla monenlaista hyötyä pienissä ja suurissa elämänmuutoksissa.

Elämänmuutoksessa, oli kyse sitten hidastamisesta, alan vaihdosta tai ihmissuhteiden tuulettamisesta, on tarkoitus kuunnella itseään paremmin. Tunteet ovat tärkeitä, myös ne negatiivisiksi ajatellut, eikä niiden viestejä kannata lakaista maton alle.

Kuunteleva korva, toinen näkökulma tai omien tavoitteiden konkretisointi esimerkiksi kirjoittamalla tai kuvaamalla tekee asioista selkeämpiä.

Muutoksesta unelmointi voi tuoda moneen tilanteeseen helpotusta, mutta vasta todelliset toimet vievät uutta kohti. Ja jos ei opi löytämään iloa tästä hetkestä, on aina vain matkalla eikä koskaan perillä. Ankeankin tilanteen keskeltä ja matkalta kohti unelmia voi löytää hyvää.

valmennus auttaa suunnan valinnassa

Valmennus voi tuoda voimaa ja selkeyttä elämänmuutokseen mm. näillä tavoilla:

  • Omien vahvuuksen löytäminen
  • Tavoitteiden kirkastaminen
  • Läsnäolo- ja tunnetaitojen kasvattaminen
  • Toistuvien ajatusmallien kyseenalaistaminen

Toiset tuppaavat järkeilemään itsensä pois sellaisistakin haaveista, jotka olisivat ihan mahdollisia. Toiset menevät tunne edellä löytäen välillä itsensä hurmiosta ja välillä toivoen, että olisivat harkinneet enemmän. Kaikki teemme virheitä, mutta ne auttavat suunnan tarkistamisessa. Valmennus voi auttaa balanssin löytämisessä – jos mieli rajoittaa liikaa tai liian vähän sitä mihin elämässä ryhtyy.

Valmentaja on kuka tahansa, joka osaa tukea sinua itsesi kuuntelussa ja asioiden näkemisessä sellaisina kuin ne ovat, ilman omaa agendaa. Life-coachin ohella esimerkiksi ystävä, terapeutti, kollega, henkinen opettaja tai joku muu.

Mitä sinä elämältä toivot ja mistä nautit? Jokainen päivä ei voi olla hurmiota ja muutos kuuluu elämän luonteeseen. Mutta joka päivä voi tehdä ainakin yhden asian, joka tuo iloa. Asiat valitset sinä itse – ja sinä myös teet ne tai jätät tekemättä.

**

Kaipaatko tukea hidastamiseen, rentoutumiseen, elämänmuutokseen tai läsnäoloon? Aikalisä-verkkovalmennus alkaa 1.9. Tule mukaan!

(Visited 40 times, 1 visits today)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
39 ⁄ 13 =