Loma ennen lomaa

Nautin keväästä mutta auringonpaiste saattaa huijata haalimaan enemmän menoja kuin oikeastaan jaksaisi. Luulen myös, että raskaampien työtaakkojen kestäminen on kevyempää valossa kuin marraskuussa. Mutta valo voi hämätä.

Haluaisitko rojahtaa vapaille uupuneena vai lipua lomalle luontevasti?

Muistan lukeneeni tutkimuksesta, jossa todettiin ihmisen tarvitsevan yleensä vähintään kolmen viikon yhtäjaksoisen loman toipuakseen työn rasituksista. Ensimmäinen viikko menee työajatuksista ja väsymyksestä irtautuessa, toisella pääsee lomamoodiin ja kolmas ravitsee.

meri

Oli loma kolmea viikkoa lyhyempi tai pidempi – tahtia kannattaa höllentää jo muutama viikko aiemmin. Karsia menoja ja todeta, että vain nämä asiat on tärkeitä saada valmiiksi ennen lomaa. Loput voivat odottaa tai jäädä tekemättä!

Valon tuomalla energialla voi myös kokeilla jotain uutta. Vaikka meditointia ulkona. Hankkia silmälaput ja nukkua paremmin. Lähteä lenkille ja antaa liikunnan vapauttaa jännityksiä.

Jonkilainen irtautumisrituaali kannattaa myös lomalle lähtiessä tehdä. Kirjata vaikka kaikki keskeneräiset ja muut työasiat paperille. Ehkä myöskin joku voimalause lomalta palaajalle. Sulje paperi kirjekuoreen ja jätä paikkaan josta sen halutessasi löydät lomalta palatessa. Asiat ovat tallessa, mieli voi vapautua lomalle.

Hidastamon blogi päivittyy ja uutiskirje ilmestyy vielä kesäkuussa, mutta heinäkuu lomaillaan.

**

Hidastamon syksyn suunnittelu on käynnissä. Osallistu ARVONTAAN fb-sivuilla ja voita rentoutus tai aromaterapia! Kerro toiveesi kurssiajankohdista kommenteissa 2.6. klo 12 mennessä. 

 

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
30 − 6 =