Liity suorittamislakkoon!

”Se meni mulla semmoseksi suorittamiseksi.”

Viime viikkoina joogasta ja meditaatiosta keskustellessani olen törmännyt ylläolevan kaltaisiin huokauksiin. Kuinka me tehokkaat ja tunnolliset ihmiset olemme alkaneet suorittaa hyvinvointia. Alkuperäinen syy, joka sai aloittamaan terveellisen syömisen, liikkumisen tai meditoinnin on päässyt unohtumaan.

Kuinka helppoa on puskea hieman yli jaksamisen tai kipukynnyksen.Tavoitella jotain, mikä ei sillä hetkellä tee hyvää tai mille ei ole valmis. Kuinka helppoa on olla kuuntelematta sitä ääntä sisällä, joka kuiskaa ”en jaksa”.

Kyllä me jaksetaan!  Pystytään mihin vaan!

Positiivisilla voimalauseilla on paikkansa ja vaikutusta kun niitä käyttää oikein. Välillä ”en jaksa” on vain negatiivinen uskomus. Mutta oman itsen ja omien tarpeiden vaimentaminen tsemppaukseslla ei johda toivottuun lopputulokseen. ”Ilon kautta” voi olla loistava tai kaamea periaate, kuten Lupa olla minä -blogissakin todetaan.

Mistä tunnistaa suorittamisen?

  • Luultavasti siitä, että tekee, koska pitäisi. Koska joku muu sanoo. Sisältä tai ulkopuolelta käskyttää joku muu.
  • Ehkä täydellisyyden tavoittelusta? Vielä voisi hioa vähän. Vielä pitäisi osata tuo ja tuo. Kun tavoitteena on jokin ulkoinen saavutus sisäisen olotilan sijaan.
  • Siitä, että kalenterissa ei ole tyhjää. Että tässä hetkessä ei ole tarpeeksi.
  • Kehon viesteistä ja tuntemuksista.
  • Mistäköhän muusta, mitä mieltä olette?

Oman toiveen ja halun erottaminen toisten tarpeista voi olla vaikeaa. Asioita voi tehdä toisten vuoksi ja pyynnöstä, auttaminen ja jakaminen on hyve kun niin ei tee liikaa tai pelkästään.

Jos on valinnut jonkun ruokavalion, liikunta-, meditaatio- tai rentoutumismuodon itseään varten, olisi hyvä kuunnella kehonsa tuntemuksia, tunteita ja ajatuksia.

Tekeekö tämä minulle oikeasti hyvää vai lisääkö itse asiassa paineita? Riittääkö energiani tällaiseen treenaamiseen vai kaipaanko itse asiassa lepoa? iRestin avulla on helppo tutkailla tällaisiakin kysymyksiä.

Kysy itseltäsi, ja kuuntele vastausta. Jos vastaus on kyllä, ihanaa! Jos ei, Sinulla on mahdollisuus muuttaa asioita. Joskus vastaus voi tulla myös kivun, flunssan, päänsäryn tai epämääräisen ahdistuksen muodossa.

Ota viesti vastaan ja tilanteen vaatiessa liity suorittamislakkoon!

Ps. Torstaina 13.11. klo 17.30 ilmainen iRest® Yoga Nidra -näytetunti Helsingin keskustassa, POP-UP ILOssa, bienvenidos! POP-UPissa on mahdollisuus myös rentoutua mm. kutomalla maailman pisintä kaulaliinaa mukavilla sohvilla istuskellen:

POP-UP ILOn kotoisat tilat
POP-UP ILOn kotoisat tilat
(Visited 17 times, 1 visits today)

One Reply to “Liity suorittamislakkoon!”

  1. On niin totta, että on vaikea erottaa se, ”kuka käskee”. Missä menee raja siinä ”pitäisikö” vai pitäisikö oikeasti? Ei varmaan ole hyvä sekään, jos aina vain antaa itselleen luvan rojahtaa sohvalle. Mutta tunnistaisiko suorittamisen myös siitä, että tekeminen ei innosta vaan joutuu pakottamaan itsensä tekemään mitä tekee? Mutta ehkä se menee tuohon ”kehon viesteihin ja tuntemuksiin”. Kiitos Sanna ajatusten herättelystä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
30 − 1 =