Kuinka kuunnella sydäntään (vuosi yrittäjänä)

Sen vaan tietää.  

Monen kokemus intuition seuraamisesta on vaikeasti selitettävä ”sen vaan tietää”. Ohjeena tuosta ei liene hirveästi apua – vaan vinkeistä miten taitoa voi kehittää.

Miten tunnistaa olevansa oikeassa paikassa? Miten löytää elämäntehtävänsä? Hidastamon täyttäessä 1 vuoden, jaan kokemuksiani aiheesta:

Intuition seuraamista on monesti kuvailtu sydämen äänen seuraamisena. Vahvimmat sydämen viestit voivat tulla esimerkiksi voimakkaan liikutuksen ja hyvän olon kautta. Kuin olisi tullut kotiin, vihdoin löytänyt sen mitä puuttuu – vaikkei välttämättä tiennyt etsivänsä.

Olin lukenut tällaisista kokemuksista, ja muutamaan kertaan kokenut itsekin. Mutta viimeisen parin vuoden aikana niistä on tullut toistuvia vieraita. Säännöllinen meditointi, omien mielenkiinnon kohteiden rohkeampi seuraaminen ja yrityksen toiminnan kehittäminen ovat vieneet tilanteisiin, joissa yhä useammin tuntee ”maagisesti” olevansa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Oscar Wilden kerrotaan sanoneen ”I don’t want to make a living, I want to live” . Sydämen kuuntelu ulottuu eri elämänalueille, tässä erityisesti siihen mitä kutsutaan työksi. Kun itse puhun työstä, puhun enemmän elämäntehtävästä tai kutsumuksesta kuin puurtamisesta. Elämisestä elannon hankkimisen sijaan (tai yhtä aikaa).

Ymmärrän yhä paremmin miksi olen täällä ja mitä kohti olen kulkemassa. Kun löytää elämäntehtävänsä, kaikesta tulee helpompaa ja luontevampaa. Asiat sujuvat kuin itsestään, sanat löytyvät hakematta ja kritiikistä välittää paljon vähemmän. iRestissä palataan aina sankalpaan, sydämestä nousevaan tarkoitukseen elämälle. Törmäsin äskettäin myös termiin ikigai: Okinawan alueella sillä viitataan syyhyn nousta aamulla ylös sängystä. Jokaisen uniikkiin syyhyn olla olemassa.

Elämäntehtävän löytäminen ei välttämättä ole looginen polku, mutta olennaista on kysyä itseltään säännöllisesti mitä oikeasti toivoo ja haluaa – ja seurata sitä mikä kutsuu. iRestin kehittäjä Richard Miller kuvasi oman elämäntehtävänsä löytämistä niin, että ei enää elänyt elämää vaan elämä alkoi elää häntä. 

sydänlampi

En sano, että intuition seuraaminen olisi helppoa, johtaisi aina oikeaan tai sydämen ääni olisi helppo erottaa pelosta ja uskomuksista. Hidastamon ensimmäiseen vuoteen on mahtunut paljon odotuksia, pettymyksiä ja hämmennystä. Kokopäiväinen yrittäjyys on kasvattavaa ja paljasta. Välillä käy mielessä pyyhkeen kehään heittäminen. Aina sydämen tieto ei miellytä ja yritän järjellä runnoa mahdotonta läpi.

Mutta tekemällä olen oppinut paljon ja uskalluksen mukana on tullut enemmän iloa, kohtaamisia sekä positiivisia yllätyksiä. Sankalpaan palaaminen, oma innostus ja saatu palaute vievät kuin itsestään eteenpäin. Parasta työssä on toistuva flow-tila, jolloin tuntee ammentavansa jostain paljon isommasta lähtestä kuin mihin yleensä on pääsy.

Erilaiset koulutukset, joihin olen tarttunut, luovat tanssiprojektit sekä isommat aikalisät (Aasian sapattivapaa ja äitiysloma) ovat vieneet tielläni eteenpäin. Nyt olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että voin elättää itseni yrittäjänä. En samalla palkalla kuin päivätöissä, mutta oman elämäntehtävän luova toteuttaminen ja työn joustavuus on iso bonus.

Olen myös iloinen siitä, kuinka moni on osallistunut ohjaamilleni kursseille ja löytänyt rentoutumisen eväitä. Suurkiitokset vanhoille, nykyisille ja tuleville asiakkaille sekä kaikille yhteistyökumppaneille! Hidastamon synttäreitä juhlitaan Lahjoitus-iRestin merkeissä la 17.10. klo 11.30-12.30. Liity seuraan!

Tässä vielä omat vinkkini sydämen äänen parempaan kuulemiseen ja seuraamiseen:

 • Tee sitä mistä nautit, hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Lakkaa yrittämästä muuttua tai miellyttää muita. Jos rakastat maalaamista, maalaa. Jos haluat asua Lapissa, muuta sinne. Älä jätä kaikkea yhden kortin varaan, mutta älä missään nimessä jätä korttia pelaamatta.
 • Kokeile uusia asioita – ja kun huomaat sydämesi nauttivan ja halajavan lisää, seuraa tuota ääntä ja tee samaa tai sen kaltaista uudelleen.
 • Palauta säännöllisesti mieleen mitä elämässä kaipaat ja eniten haluaisit tehdä. Aarrekartta tai voimalause voi muistuttaa niistä.
 • Kehitä herkkyyttä kehon viestien kuunteluun, tunteiden ja tuntemusten tunnistamiseen (esimerkiksi skannaamalla kehon tuntemukset joka ilta).
 • Meditoi ja luo etäisyyttä ajatuksiin, uskomuksiin ja mielen tarinoihin.
 • Käsittele lapsuuttasi ja elämääsi terapiassa tai vastaavassa. Silloin menneisyys ei hallitse nykyisyyttäsi ja tiedostamattomasta tietoisuuteen nousseet rajoittavat uskomukset on helpompi ottaa huomioon.
 • Huomaa arvostelematta ja kritisoimatta ilon ja liikutuksen hetket – mistä ne kertovat? Älä kuitenkaan takerru yksityiskohtiin, ”tässä se on”-kokemus voi tulla useammista syistä, samankaltaisista asioista tai paikoista.
 • Jos joku asia etenee tosi tahmeasti ja tökkien, hellitä otetta ja huomaa muut vaihtoehdot. Kun ovi sulkeutuu…
 • Luonteva, luonnollinen, helppo, kevyt, valoisa – luota tähän oloon ja tee lisää sitä mikä sitä tuo!
 • Etsi samanhenkistä seuraa ja tukijoita.
 • Pidä huolta myös levosta ja jaksamisesta. Jokaista impulssia ja mielenkiinnon kohdetta ei tarvitse seurata, poimi kaikista tärkeimmät
(Visited 166 times, 1 visits today)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
14 ⁄ 7 =