Keskitien onnellisuutta

Ruokabloggari Emmi-Liia Sjöholm tunnusti tauon terveellisistä elintavoista tehneen hyvää. Äidin luona putkiremonttia paossa maistuivat jopa sipsit.

Paljon kuulee puhuttavan myös 80/20 -ohjeesta. Kun 80% ruuasta on terveellistä ja monipuolista, 20% voi olla melkein mitä vaan. Herkkuja, rasvaista, suolaista.

Näen heti yhtymäkohtia muihin terveellisen elämän osa-alueisiin: liikuntaan, mielen huoltoon, ihmissuhteisiin…

Liian tosissaan 100% ehdottomuus asiassa kuin asiassa vie helposti ilon ja hyödyt. Olennaista on se, mitä keskimäärin tekee. Että rentoutumista, läsnäoloa, liikuntaa, hyvää ruokaa ja kommunikaatiota on riittävästi.

Ei koko ajan.

keskitie
kuva: unsplash

Sillä täydellisyyteen pyrkiminen on ahdistavaa, ja täydellisyys itse asiassa mahdotonta. Olosuhteiden, persoonien ja tilanteiden erilaisuuden myöntäminen helpottaa. Välillä tekee hyvää kun menee överiksi tai ylittää totunnaisuuden rajoja. 

Pimeässä vuodenajassa on asiantuntijoiden mukaan paljon hyviäkin puolia (kuten, että kukaan ei näe pölypalloja tai koiranulkoilutusvaatteitasi 😀 ). En yleensä pidä ajatuksesta, että lepo pitäisi erikseen työllä ansaita. Mutta marraskuun pimeydessä virkistystä kaivatessa on ehkä hyvä skarpata edes puolet ajasta ja sitten rötväillä sohvalla, syödä suklaata tai hermostua tyhjästä.

Kontrollia tarvitaan vähän, muttei liikaa. Keskellä tietä on ihan hyvä olla.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Solve : *
5 × 25 =