Aromaterapia

Hidastamon Sanna Iranta on myös koulutettu aromaterapeutti, ja on pitänyt Aromaterapiaa kotikäyttöön -kursseja sekä tehnyt niiden pohjalta pdf-oppaan. Tällä hetkellä hän ei ota vastaan asiakkaita.
Luonnon ja kasvien voima kannattaa hyödyntää virkeämmän ja rennomman elämän rakentamisessa. Aromaterapiasta voi saada avun moneen vaivaan, lisää aromaterapiasta ja eteeristen öljyjen turvallisesta käytöstä alla. Lisäksi suosittelen tutustumaan Lapin yrteistä tehtyihin tehotuotteisiin.
lavender-1117275_640
Mitä aromaterapia on?
Aromaterapia on kehon ja mielen kokonaisvaltaista hoitamista eteerisillä öljyillä. Se voi olla hierontaa, tuoksulyhty, lämmin tai kylmä haude, kylpy tai tuoksu.
Mitä eteeriset öljyt ovat?
Eteeriset öljyt ovat haihtuvia öljyjä, jotka syntyvät kasvien eri osissa ja ne voidaan eristää esim. höyrytislaamalla. Eteerisiä öljyjä saadaan mm. ruusun terälehdistä, kuusen neulasista ja piparmintun lehdistä. Öljyillä on kemiallisen molekyylirakenteensa ansioista erilaisia vaikutuksia ihmiselimistöön: toiset kiihdyttävät aineenvaihduntaa, toiset syventävät hengitystä ja rauhoittavat hermostoa, toiset laskevat verenpainetta, toiset edistävät hormonitoimintaa jne.

Kenelle ja mihin vaivoihin aromaterapia sopii?

Lähes kaikille. Aromaterapialla voi mm. hoitaa lihasjäykkyyksiä ja tulehduksia sekä helpottaa mm. vatsavaivoja, PMS-oireita, nivelsärkyjä, päänsärkyä ja lievää masennusta. Aromaterapia on loistava rentouttaja ja mielialan kohottaja! On tärkeää kertoa aromaterapeutille, jos sinulla on jokin sairaus, lääkitys tai olet raskaana, sillä se vaikuttaa turvallisten öljyjen valintaan. Jotkut vaivat voivat olla este hieronnalle, mutta usein voi käyttää tuoksuja tai hieroa muualta kehosta. Lapsille ja vanhuksille eteerisiä öljyjä laimennetaan enemmän.

Miten käyttää eteerisiä öljyjä turvallisesti kotona?
Osta vain 100% eteerisiä öljyjä, mielellään luomulaatuisia. Älä käytä öljyjä laimentamatta suoraan iholle (hierontaan tarvitaan pohjaöljy, kylvyssä voit sekoittaa tipat esimerkiksi kermaan) tai sisäisesti. Verkostomarkkinointipropagandaan luottamisen sijaan hanki tietoa useammasta lähteestä. Lääkitykset, sairaudet, raskaus ja ikä vaikuttavat turvallisten öljyjen valintaan ja laimennossuhteeseen.
Lue lisää  Hidastamon blogista. Tarkempia ohjeita saat koulutetuilta aromaterapeuteilta.
(Visited 359 times, 1 visits today)